Roetfilter originele kwaliteit voor Alfa Romeo

Roetfilters voor Alfa Romeo zijn voorzien van een hoogwaardig Silicium Carbide (SiC) binnenwerk. Deze is gelijk aan een origineel roetfilter. Hierdoor kunnen wij een lange levensduur garanderen en ook net als de Alfa Romeo dealer 2 jaar garantie verstrekken.

Goodkat levert o.a. roetfilters voor de volgende Alfa Romeo modelen Mito, 159, Spider en de Brera.

Waar moet u op letten als u een nieuwe roetfilter gaat kopen.

Een nieuw roetfilter monteren garandeert een optimale werking van een diesel motor. Het plaatsen van een gebruikt of gereinigd roetfilter zal niet volledig en optimaal werken, waardoor u grote kans loopt dat deze binnen korte tijd weer verstopt raakt.

Het roetfilter dat u koopt dient gekeurd te zijn door de Europese unie een zo genoemd E-keurmerk deze worden afgeven door de Duitse Tuv.

Roetfilter uit Alfa Romeo verwijderen, mag dat?

Is uw roetfilter verstopt en u wilt deze laten verwijderen, mag dat dan?

Nee, Het is niet toegestaan om de het roetfilter te verwijderen uit voertuigen waar een roetfilter van af fabriek in geplaatst. Als deze bij de bouw van het voertuig aanwezig is dient hij deze ook te houden anders komt deze niet meer overeen met de typegoedkeuring en mag op grond van de Regeling Voertuigen niet worden gebruikt op de openbare weg.

Wat zijn de gevolgen van het verwijderen van het roetfilter?

Naast de sancties die de politie er op heeft gezet voor het overtreden van de Regeling Voertuigen. Is de roet die vrijkomt uit de motor ook erg slecht voor uw motor en het milieu. De overtreding wordt ook gezien als een milieudelict. 
Het is dus van groot belang dat u het roetfilter van uw Alfa Romeo op tijd vervangt of verschoont. 

 

Roetfilter Alfa Romeo