Roetfilters voor Audi van O.E. kwaliteit

Een roetfilter, ook wel DPF of diesel partikel filter genoemd. Goodkat roetfilters voor Volkswagen Audi auto’s zijn volledig identiek aan de roetfilters die door de Audi dealer worden gemonteerd. Daardoor kunnen wij ook origineel kwaliteit met 2 jaar garantie garanderen.

Binnenwerk van het DPF

Het DPF binnenwerk, ook wel monoliet genoemd, is gemaakt van Siliciumcarbide (SiC). Het voordeel van deze binnenwerken is de hoge temperatuurbestendigheid. Bij het kopen van een nieuw roetfilter voor je Audi is het belangrijk te letten op het binnenwerk waar deze van gemaakt is. Alleen kan u weer jarenlang plezier hebben van het roetfilter.

Belang van een goed DPF

Een DPF in je Volkswagen Audi zorgt ervoor dat de roetdeeltjes die je motor uitstoot als gevolg van een onvolledige verbranding niet verder je motor en de lucht vervuilen. Het roetfilter vangt deze deeltjes op waarna hij na verloop van tijd de temperatuur in de kamers van het filter zodanig verhoogt dat deze roet verbrand en vergaat tot as. Dit proces wordt ook wel regeneratie genoemd.

Hierdoor wordt je motor beschermt tegen verdere problemen maar ook is dit erg voordelig voor het milieu. Roetvervuiling in de lucht is namelijk erg slecht voor de mens en natuur.

Audi roetfilter Assortiment

Goodkat levert een zeer breed assortiment roetfilters voor de VAG groep (Volkswagen Audi groep).

Wij leveren roetfilters voor o.a. de volgende modellen Audi A3, A4, A5, A6, A8, Q3, Q5, Q7 .

Door in onze webshop op uw motorcode te zoeken, bijvoorbeeld BLS, BMN, BUN, ASB of CASA vind u gemakkelijk het juiste filter voor uw auto.

Audi roetfilter vervangen

Na verloop van tijd kan het voorkomen dat het roetfilter van je Audi verstopt of beschadigd raakt. Het beste wat je dan kan doen is het roetfilter vervangen. Een verstopt roetfilter kan ervoor zorgen dat je auto in noodloop komt waardoor hij niet sneller zou kunnen rijden dan zo’n 80 km/u.

Laat dus met regelmaat de werking van je roetfilter controleren zodat je Audi zo schoon mogelijk blijft rijden!

 

Roetfilter DPF Audi

Roetfilter DPF storingslampje