Kia DPF’s tegen een scherpe prijs

 

De Kia DieselPartikel Filters (DPF) van Goodkat Holland B.V. zijn de goedkoopste A-kwaliteit roetfilters. Ze bestaan uit een binnenwerk van Silicium carbide (SiC), dit is een nieuw materiaal dat gebruikt wordt in roetfilters in plaats van cordieriet. Silicium carbide roetfilters zijn van beter kwaliteit, en worden daarom ook wel de premium lijn in de roetfilters genoemd. Al onze roetfilters hebben een E-keurmerk van de Duitse TUV.

 

Wat doet een roetfilter en mag ik niet zonder rijden?

Het DieselPartikel Filter, zoals de naam zegt, is een filter dat op een dieselmotor geplaatst wordt. De roetdeeltjes die lang het filter komen blijven plakken aan het monoliet (binnenwerk) van de DPF, en om de 500 kilometer zullen deze roetdeeltjes verbrandt worden. Hierdoor zal de uitstoot van roetdeeltjes aanzienlijk worden verminderd. Alle auto’s  worden tegenwoordig uit fabriek gemaakt met roetfilter eronder. Op de Europese wegen moet je voldoen aan de euro-normen. De euro-normen geven ook aan hoeveel roetdeeltjes er maximaal uitgestoot mogen worden. Vanaf september 2009 is de euro-5-norm actief, hierbij moet er 80% minder roetdeeltjes uitgestoot worden dan de vorige norm. Hiermee is het plaatsen van roetfilter de enige optie.

Als uw auto een melding geeft dat er iets met het roetfilter aan de hand is, rijd dan vooral niet een lange tijd door. Dit is alleen maar slecht voor de motor en zal uiteindelijk in de noodloop gaan.

GK-5098 Kia Carens