Voorpijpen

 • GK4018 Voorpijp Hyundai / Kia
  GK4018 Voorpijp Hyundai / Kia

  GK4018 Voorpijp Hyundai / Kia

  Product informatie
  Uitvoering Standaard
  Materiaal RVS
  Garantie 2 Jaar - tot 100.000 km
  Fabrikant JMJ
  € 84,70 € 70,00 excl. BTW
 • GK4010 Voorpijp Fiat
  GK4010 Voorpijp Fiat

  GK4010 Voorpijp Fiat

  Product informatie
  Uitvoering Vervangingsonderdeel
  Materiaal RVS
  Garantie 2 Jaar - tot 100.000 km
  Fabrikant JMJ
  € 54,45 € 45,00 excl. BTW
 • GK4011 Voorpijp Skoda
  GK4011 Voorpijp Skoda

  GK4011 Voorpijp Skoda

  Product informatie
  Uitvoering Reparatie Onderdeel
  Materiaal RVS
  Garantie 2 Jaar - tot 100.000 km
  Fabrikant JMJ
  € 54,45 € 45,00 excl. BTW

Voorpijp bestellen bij Goodkat

In ons assortiment hebben wij, naast een grote selectie roetfilters en katalysatoren, ook een assortiment van de meest voorkomende voorpijpen voor verschillende automerken en modellen. Deze voorpijpen zijn kwaliteit gelijk, al dan niet beter dan het originele onderdeel. Daarom bieden we jou ook 3 jaar garantie garantie op de voorpijp die je bij ons bestelt. 

GK2129 katalysator

Functie van de voorpijp

De voorpijp is een onderdeel dat de koppeling vormt tussen het motorblok en de rest van het uitlaatsysteem. Als je een voertuig met een katalysator hebt is de voorpijp hierop aangesloten. Bij overige voertuigen zit de voorpijp meestal gemonteerd aan de middendemper of de middenpijp. Rechts ziet u de GK2129 katalysator voor de Hyundai Atos. Hier kunt u goed zien dat de voorpijp aan de katalysator vast zit.

De functie van de voorpijp is het afvoeren van uitlaatgassen uit de motor naar het volgende deel van het uitlaatsysteem. Tussen het motorblok en de voorpijp is vaak een flexibel deel gemonteerd welke trillingen en beweging van de motor opvangt. Mocht enkel het flexibel deel lek, gescheurd of simpelweg defect zijn dan bieden wij ook universele flexibele uitlaatpijpen aan. Deze flexibele uitlaatpijpen worden geleverd met laspijpjes.


Voorpijp vervangen

flexibele delen

Zoals de meeste onderdelen in een auto, kan het onverhoopt toch gebeuren dat de voorpijp kapot gaat. Dit is vaak te herkennen aan een brommend motorgeluid. Om dit vast te stellen kun je de voorpijp controleren op lekken. Als er twijfel is of de uitlaat wel of niet lekt is dit te controleren door de uitlaat een korte tijd af te sluiten. Dit doet je door bijvoorbeeld een doek tegen de uitlaat te houden. Zo is door het gesis goed vast te stellen waar de eventuele lekkage zich bevindt.

Een lekkende voorpijp herstellen of vervangen is een reparatie die je, mits je een beetje handig bent, prima zelf kunt uitvoeren. Ben je hier niet zeker over is het altijd verstandig om een professional in te schakelen, ook wij kunnen in onze eigen werkplaats een diagnose voor u stellen. Controleer bij het vervangen van een of meerdere dempers altijd de gehele conditie van het uitlaatsysteem.Tips voor het vervangen

Gebruik geen slaggereedschap voor montage. Probeer de voorpijp ook niet met veel kracht te plaatsen. Alle dempers hebben een originele pasvorm en kunnen direct geplaatst worden. Monteer de demper altijd eerst losjes in het systeem om de juiste plaatsing te vinden. Zet vervolgens de voor- en achterzijde stevig vast.

De ophangrubbers van de uitlaat worden na verloop van tijd broos en stug. Hierdoor verliezen ze hun werking en ontstaan er ongewenste trillingen. Door deze trillingen wordt de uitlaat zwaar belast en treed er metaalmoeheid op. Dit kan eenvoudig voorkomen worden door bij het vervangen van de dempers ook de rubbers te vervangen, vraag onze klantenservice naar de mogelijkheden.